Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Turistička zajednica grada Vinkovaca

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vinkovci su najveći grad jugoistočne Slavonije na rijeci Bosut, između Dunava i Save. Uz bogate kulturno-povijesne znamenitosti i događanja Vinkovci su riznica prirodnih ljepota i bogatstava u samom gradu i okolici.

Sela Otok, Ivankovo, Rokovci, Andrijaševci, Lipovac i druga, poput biserne ogrlice nanizana oko grada u prekrasnom okolišu hrastovih šuma, na meandrima rijeka i njihovih pritoka (prirodni fenomen Virovi kod Otoka) nude odmor u istinskom dodiru s prirodom na seoskim imanjima gdje uz gostoljubive domaćine posjetitelji mogu sudjelovati u seoskim poslovima. Stanovništvo ovdje na autentičan način – pjesmom, igrom, svirkom i bogatom slavonskom trpezom pokazuje dobrodošlicu i velikodušnost svakom gostu.

Nadomak gradu poznata su lovišta – Kunjevci, Spačva i Merolino, a ribolovci svoje apetite mogu zadovoljiti na rijekama Bosut, Spačva i Studva. Osobito je razvijen sportski ribolov, kao i brojna natjecanja u pripremanju fiša. Najveća manifestacije su Vinkovačke jeseni, folklorna i kulturna manifestacija, prava turistička atrakcija!

TZ grada Vinkovaca
Trg bana Josipa Šokčevića 4
32 100 Vinkovci
Tel: 032 334 653

info@tz-vinkovci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama:

Instagram – https://www.instagram.com/visitvinkovci/?ref=badge

Facebook – https://www.facebook.com/visitvinkovci/?fref=ts

Youtube – https://www.youtube.com/channel/UCJcXziCbrTM5GMlNTlOFB4Q

GALERIJA SLIKA

Izdvojena ponuda Srijema

kist3