Posjetite regiju klikom na karti

HR3

Posjetite regiju klikom na karti

Slavonija

Kad se gost uputi u Slavoniju znate li koji pregršt događaja, tradicijske eno – gastronomije u bogatoj trpezi, prirodnih ljepota, kulture i baštine kraja može ovdje doživjeti?

To je područje bogato tradicijom i zanimljivim manifestacijama, sjajnim vinorodnim krajevima, netaknutom i očuvanom prirodom. Brojni barokni dvorci, utvrde i crkve oživljavaju povijest, dok slavonske priče obiluju legendama.

Slavonija je regija bogata termalnim lječilištima s ljekovitim izvorima, ali i predivnom prirodom pogodnom za cikloturiste i aktivni turizam.

Gdje god pošli, očekuje vas regija koja priča priču o prošlosti i sadašnjosti, spojem različitosti na jednom mjestu te srdačnosti i gostoprimstvu kao najjačim adutima.

Bez obzira želite li miran ili aktivan odmor, turističke atrakcije Slavonije idealan su izbor za sve koji traže bijeg od svakodnevnih gužvi, užurbanog života i stresa..

Kliknite na regiju za više informacija

Baranja

Baranja je skriveni turistički biser, koja je posljednjih godina turistima postala jedna od privlačnijih destinacija u Hrvatskoj.

Ovo slikovito područje će svakog turista osvojiti na prvu svojom spokojnom prirodom, riječnim i močvarnim predjelima koji otkrivaju tajne biljnog i životinjskog svijeta. Nevjerojatni pejzaž upotpunjuju vinogradi, polja suncokreta, kao i pitoreskna sela koja odišu ugođajem nekih davnih, prošlih vremena u kojima je svaka kuća imala svoju priču.

Osim domaće tradicije i kulture imat ćete priliku upoznati i način života i drugih naroda na ovom multikulturalnom području.
Kada se govori o gastronomiji Baranja je jedna od najzanimljivijih regija upravo zbog raznovrsnosti, odnosno širokog spektra jela koji uključuje mesne, riblje specijalitete ali i zanimljive deserte kao i poznata vina i rakije, temeljene isključivo na domaćoj proizvodnji hrane.

Kliknite na regiju za više informacija

Srijem

Najistočniji dio Hrvatske, omeđen moćnim rijekama Savom, Dravom i Dunavom, gdje se spajaju nepregledna ravnica i fruškogorski obronci s poznatim iločkim vinogradima.

Ovo je kraj bogat prirodom, povijesti, kulturom, tradicijom Otkrijte zašto je ovo područje bilo kolijevka jedne od najstarijih europskih civilizacija. Rijetko ćete na nekom putovanju pronaći savršen omjer prirodne i kulturne baštine kao na krajnjem istoku Hrvatske.

Kliknite na regiju za više informacija