Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Divan je kićeni Srijem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nijemci

“Divan je kićeni Srijem” je središnja manifestacija koja povezuje  Hrvate Srijemce s obje strane granice. Manifestacija koja njeguje tradicijsku kulturu, folklorno naslijeđe i identitet zapadnog Srijema.

Nositelji kulturne manifestacije su Kulturno-umjetnička društva naše općine koja se trude da svojim nesebičnim radom očuvaju  kulturnu baštinu našega kraja i odgajaju novi naraštaj na vrijednostima kulturne civilizacije našega doba. Osim tradicijskih događanja manifestacija sadrži i niz sportskih aktivnosti kao što je međunarodni nogometni turnir, streljačko natjecanje u trapu i niz drugih.

Manifestacija « Divan je kićeni Srijem »  gostima nastoji  prezentirati najbolje domaće kvalitete tradicionalističkog i suvremenog življenja i u njima p(r)obuditi impresiju vlastitog podrijetla. Istovremeno ova manifestacija je i prilika za razmjenu gospodarsko-turističkih iskustava, ali i prilika za kreiranje nove perspektivnosti seoskog turizma. Sremci i Srijemci sa obje strane granice imaju svoju sličnost i posebnost.

Još novosti..