Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

www.baranjska-kuca.com

Baranjska Kuća

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Obiteljski etno-restoran, smješten u pitoresknom baranjskom selu Karanac.

Etno restoran Baranjska kuća je obiteljski restoran, smješten u etno selu Karanac, u srcu Baranje, podno vinorodnog Banovog brda.

Uz restoran u kojem su oživljeni stari i već pomalo zaboravljeni recepti od puževa u umaku od kopriva i pečenog bagremovog cvijeta, grah gulaš u zemljanom loncu pa do klasičnih baranjskih specijaliteta kao što su fiš paprikaš, čobanac, šaran na rašljama, perkelt od soma s domaćim rezancima i mnogi drugi.

Uz restoran u kojem su oživljeni stari i već pomalo zaboravljeni recepti, oživljena je i tradicija izgradnjom zemljanih krušnih peći te uređenjem etno ulice starih zanata.

Svojim gostima uz sva jela poslužujemo isključivo domaći kruh koji se svakodnevno peče u zemljanim krušnim pećima, uz otvorenu vatru.

Uživajte u gastronomskim i enološkim posebnostima Baranje uz cvrkut ptica danju, ili zvuke tambure i violine u večernjim satima.

Uživajte u suncu

Osim dva prostora u kojima goste poslužujemo zimi (kapacitet od 60 i 70 osoba) raspolažemo i prostranim dvorištem koje se ljeti pretvara u terasu na kojoj gosti mogu uživati.

Restoran je prilagođen i našim najmlađim gostima za koje smo u zatvorenom dvorištu napravili igralište i postavili zanimljive sadržaje za kako bi im osigurali nezaboravnu zabavu. Uz sve to, restoran je i pet-friendly pa ćemo rado ugostiti i Vašeg ljubimca.

2015. izabrani smo za najbolji restoran Osječko-baranjske županije, a 2013. u top 100 restorana u Hrvatskoj.

Ulica zaboravljenog vremena

Ulica zaboravljenog vremena” je projekt započet 2004. godine s idejom da postane popratni sadržaj restoranu “Baranjska kuća” u čijem se prostoru i nalazi.

Ulica je sve ovo vrijeme rasla kako bi Vam se danas pokazala u punom sjaju. Sastoji se od ukupno sedam starih ambara u kojima su smještene lončarska, stolarska i bačvarska radionica, tkalačka radionica, brijačnica i gostionica “Pod kruškom”.

U “Ulici zaboravljenog vremena” se nalazi i mlin na kojem meljemo dio svoga kukuruznog brašna, kovačevu kuću građenu na tradicionalan baranjski način – blatom i pljevom te ledaru u kojoj se nekada čuvao led s Dunava, a iznad nje nalazi se vidikovac s kojeg se pruža pogled na cijelo selo Karanac, Baranjsku planinu i predivne vinograde.

Sve su radionice u potpunosti opremljene i spremne za rad, te u njima često rade majstori. Zanimljivost Ulice zaboravljenog vremena leži u tome da je paralelna sa ulicom koja je prije gotovo 80 godina nosila ime “Obrtnička ulica”, gdje se nalazilo preko 30 majstora i zanatlija, a među njima i Geza Borbaš koji je 1905. godine napravio prvi kulen, zbog čega je kulen izvorno baranjski proizvod. Cilj Ulice zaboravljenog vremena je prikazati našim gostima sve zanate koji su ili postaju zaboravljeni, te ih vremenom ponovno oživjeti.

Oživite prošlost u ulici zaboravljenog vremena

SMJEŠTAJ

Osluškujte tišinu i iskusite kako su živjeli naši stari

Na samo tri minute vožnje (ili desetak minuta lagane šetnje) od restorana uredili smo sobe “Kod Baje”. U 7 soba sa ukupno 19 ležaja pripremili smo Vam sve za ugodan boravak.

U svakoj sobi nalazi se TV prijamnik, WI-FI, a u samom dvorištu osigurana su parkirališna mjesta. Na raspolaganju Vam je i udoban zajednički prostor za doručak i druženja. Nakon ugodno provedene noći, ujutro Vas očekuje bogati autohtoni baranjski doručak.

Baranjska kuća

Kolodvorska 99, Karanac, Hrvatska

MARKO, obrt za ugostiteljstvo i turizam

vl. Vladimir Škrobo

Radno vrijeme

Ponedjeljak–četvrtak: 11:00 — 22:00

Petak–subota: 11:00 — 1:00

Nedjelja: 11:00 — 17:00

Kontakt i rezervacije

+385 (0)31 720 180

+385 (0)98 652 900

baranjskakuca@gmail.com

Izdvojena ponuda Baranje

kist3