Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Turistička zajednica grada Donjeg Miholjca

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kulturne znamenitosti grada čine dva plemićka dvorca. Oveću plemićku građevinu, tzv. stariji miholjački dvorac izgradila je 1818. barunica Marija Ana von Prandaua (rođena Pejačević). Druga miholjačka ljepotica je noviji dvorac grofovske obitelji Mailáth s prekrasnim perivojem engleskoga tipa u stilu engleskih vladara Tudor.

Najznačajniji i najveći donjomiholjački park svakako je takozvani “Veliki park” koji se nalazi u sklopu kompleksa dvoraca Prandau-Mailath , a ljepota grada obogaćena je i parkom Matice hrvatske u samom središtu grada te manjim parkom Svetoga Florijana.

Sve to daje romantičan izgled gradu na Dravi, rijetko viđen u ravnoj Slavoniji. U blizini grada popularno je izletište stanovnika Donjeg Miholjca – “Stara Drava”. Lov, koji ima dugu tradiciju na ovim područjima, moguć je u obližnjim šumama, a ribolov na rijeci Dravi i ribnjaku. Nedaleko od Donjeg Miholjca nalazi se zaštićeni ptičji rezervat “Podpanj” sa 106 vrsta ptica, među kojima je dvadesetak ugroženih vrsta u Europi.

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA DONJEG MIHOLJCA

Vukovarska 1, 31 540 Donji Miholjac

melia.vidakovic.tzgdm@gmail.com

tzdm@tz-donjimiholjac.hr

+385 31 633 103

+385 98 181 2960

GALERIJA SLIKA

Izdvojena ponuda Slavonije

kist3