Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Iločki podrumi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U Iloku, na krajnjem istoku Hrvatske, ponad silnog Dunava, smjestilo se turističko naselje „Stari podrum“. Taj jedinstveni vinski objekt nasljeđe je i pokazatelj vrlo duge tradicije uzgoja vinove loze i proizvodnje vina. Osim nezaboravnog gastronomskog užitka, jedna od vrijednosti i atraktivnosti ovog turističkog naselja su dva vinska podruma iz 15. i 18. Oni više od pet stotina godina stvaraju i njeguju vrhunska vina te čuvaju dragocjenu arhivu i brojne tajne…

Restoran „Stari podrum“ smješten je u posebnom ambijentu nekadašnje vinarije, čineći ga autohtonim i dajući mu karakterističan srijemski štih. Ugodan i topao, uz domaće delicije sljubljene s vrhunskom ponudom vina Iločkih podruma, restoran ni najveće eno-gastro znalce ne ostavlja ravnodušnima.

Osim restoranske ponude, Stari podrum gostima nudi i cijelu vinsku paletu proizvoda vinarije uz stručno vođenu degustaciju od strane enologa ili sommeliera. Kako bi, nakon svakog kušanja nepce očistili od okusa prethodnog vina, dobit ćete porciju kruha i sira i omogućiti si novi doživljaj sa svakom novom čašom…

Ako poželite ostati duže u Iloku, u sklopu Starog podruma nalazi se i 18 novouređenih soba u kategoriji ☆☆☆. Sve prozračne i elegantno uređene sobe pružaju prekrasan pogled na Dunav i nedirnutu prirodu koja ga okružuje.

Uz eno-gastronomski, nudimo i poseban povijesno-kulturni vid turizma. Stari podrumi koji datiraju iz 15. i 18. st. očarat će Vas svojom poviješću i pričama koje pričaju. Ovdje možete pogledati vina koja tek dozrijevaju u hrastovim bačvama, ali i vrijedna arhivska vina.

Ladanjsko imanje Principovac i njegov poznati vidikovac  mjesto je odakle se pruža zadivljujući pogled na Ilok, Srijem i Bačku. Uz čašu vina i ukusan obrok, pozivamo Vas da zaigrate golf, tenis i badminton ili jednostavno uživate u pogledu na nepregledne vinograde.

ILOČKI PODRUMI:

Stari podrum
Šetalište O.M.Barbarića 4, 32236 Ilok
Tel: +385 (0)32 590 088
staripodrum@ilocki-podrumi.hr

Principovac
Principovac 1, 32236 Ilok
Tel: + 385 (0)32 593 114
principovac@ilocki-podrumi.hr

Pratite nas na društvenim mrežama:

Facebook – https://www.facebook.com/vrhunskovino

Twitter – https://twitter.com/vinoteke

GALERIJA SLIKA

Izdvojena ponuda Srijema

kist3