Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Turistička zajednica grada Vukovara

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dođite u Vukovar!
Doživite Vukovar u bilo kojem od četiri godišnja doba, jer Vukovar je uvijek lijep i neponovljiv!


VUKOVAR  –  GRAD U ZAGRLJAJU SLAVONIJE I SRIJEMA

Vukovar je čudesan grad. Smješten je  u sjeveroistočnom dijelu Republike Hrvatske, na obalama svojih rijeka –  Dunava i Vuke,  u zagrljaju Slavonije i Srijema. Vukovar je metafora života.
Kao što u životu ništa nije pravolinijski već se neprestano isprepliću tuga i radost, suze i smijeh, usponi i padovi, tako je i u Vukovaru. Prošao je on svoju kalvariju, ali to ga nije slomilo, ima svoj Vukovarski nokturno koji je i  tuga i ponos, ali ima i Dunav i Vuku, Vučedol i Adicu, osobe i građevine po kojima je poznat, prvog hrvatskog nobelovca koji je ovdje rođen, turističke sadržaje i ugostiteljsku ponudu. Ima  i vučedolsku golubicu kao sinonim mira i kontinuiteta života. Ima i titulu Europske destinacije izvrsnosti. Destinacija Vukovar-Vučedol-Ilok je još neotkriveni dragulj hrvatskog podunavlja.

Vukovar je svojevrsan brend, i već samim proživljenim, na neki se način u startu razlikuje o drugih odredišta. Interes za dolazak i želja su veliki, gosti se iznenade ponudom, uređenošću, ljubaznošću, gostoljubivošću i nadasve optimizmom na koji naiđu. Stvore si u glavi jednu sliku koja ovdje na licu mjesta bude demantirana i budu i emotivni, ali i ugodno iznenađeni do sada učinjenim. I zaista, uvijek dobiju više od očekivanog.
Vukovar treba doživjeti ovdje, na licu mjesta, bez obzira na godišnje doba, jer uvijek je nov i poseban, na svoj način. Prošetajte njegovim ulicama, osjetite bilo grada, upoznajte njegovu dušu, i sigurni smo, da ćete mu se uvijek vraćati s ljubavlju. Kao što možete vidjeti, Dunav se provlači kroz sve pore života, on je najveća ljubav ovdašnjih stanovnika; stoga dođite i uvjetite se zašto.
Ponesite sa sobom mirise Vukovara da vas s vremena na vrijeme podsjete na ljepotu doživljenoga.

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA VUKOVARA

J.J.Strossmayera 15, 32000 Vukovar

Tel: + 385 (0)32/442-889

info@turizamvukovar.hr

Pratite nas na društvenim mrežama:

Instagram – https://www.instagram.com/visit_vukovar/?hl=hr

Facebook – https://www.facebook.com/www.turizamvukovar.hr/

Youtube – https://www.youtube.com/channel/UCHrgdX0N2VDG8QWo7RgVXNA

GALERIJA SLIKA

Izdvojena ponuda Srijema

kist3